Svenska deckare får en ny chans

Efter att ha läst färdigt Stieg Larssons sista bok, samt lyssnat mig igenom Livets skafferi, kände jag att nästa naturliga steg var att hitta en ny hörbok som kan ersätta dessa två tomrum i mitt liv. Eftersom jag gillar Stieg Larsson, Agatha Christie och Dorothy L. Sayers och gärna vill ha något fängslande, något som funkar även under en regnig promenad, bestämde jag mig för att ge deckargenren en ny chans. Snabba cash av Lapidus borde vara perfekt. Sägs vara bra, spännande och nyskapande inom sin genre.

BS säger jag bara. Klyschig, ”tuff och cool” på det otuffa sättet, full av cyniska, svärande och ocharmiga karaktärer som har haft det svårt i livet. BORING säger jag bara. Blev uttråkad efter ett kapitel. Mer än så tänker jag inte slänga bort av mitt liv. Nästa nyprojekt blir Harry Potter. LÅGA FÖRVÄNTNINGAR säger jag bara.

1 tanke på “Svenska deckare får en ny chans

  1. Hej Stina!

    Vet precis vad du menar, det är hemskt när man börjar läsa en bok och blir uttråkad direkt (har verkligen hänt nu när jag försökt läsa in mig på svensk deckare). En som aldrig tråkar ut mig är Håkan Nesser.

    Förresten, har du läst ”Nattsvärmaren”? Den är skitbra. ”Flyga drake” är också underbar. Just nu läser jag ”Jag vill sjunga dig milda sånger”. Den är fin och lågmäld, väldigt enkel. Jag blir dock alltid frustrerad när jag läser något och känner att det här hade likaväl jag kunnat skriva. Jag drömde förresten att en i vår bokklubb ska ha barn, vet du något om detta?

    Kram Frida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s