Statistik över mitt livs läsning (so far)

Blev lite inspirerad av Johannas kvartalsrapport som hon lagt upp på Bokhora. Eftersom jag aldrig gjort någon statisk innan så får det bli livsrapport, istället för kvartalsrapport. Till min stora förvåning läser jag överlägset mest utländska manliga författare. Jordskredsseger helt enkelt. Ska se till att det blir bättring på detta.

När jag väl börjat räkna kan jag inte sluta. Därför har jag kommit fram till att jag läser i genomsnitt per år 16 böcker,4 noveller, 4 utdrag ur diktsamlingar eller större verk, samt påbörjar i genomsnitt 5 böcker per år utan att läsa färdigt dem. Siffrorna kan vara lite knasiga eftersom jag räknar från 1990 trots att jag troligtvis inte skrev upp varje bok jag läste på den tiden. Så noggrann blev jag inte förrän omkring 1995-1996. Om jag räknar bort åren mellan 1990 och 1994, läser jag istället i genomsnitt 19 böcker per år. I år har jag läst ynka 8 böcker. Det är som sagt mycket annat nu. 2003 läste jag flest böcker, 29 stycken. Tätt i följd kommer 2002 och 2000. Det var under de här åren som jag läste engelska och literaturvetenskap.

Nej, nu måste jag verkligen sluta. Ögonen går i kors av alla siffror och procenttal… Dessutom ska vi alldeles strax hem till min allra bästa kompis o äta middag! Lite skillnad det!

För den som av en händelse är intresserad av en fullständig lista över böcker och noveller jag läst (ut), klicka här.

Annonser

One thought on “Statistik över mitt livs läsning (so far)

 1. Vad böcker du läser!
  Jag hinner med ett tio-tal per år.
  Men visst är det härligt att bara försvinna in i en fiktiv värld en stund.
  Tack för din titt hos mig. Phu är bara förnamnet när det gäller min mamma! Jag älskar henne självklart men jag hatar sättet hon kör med oss.
  Ha det jättebra.
  MVH
  Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s