Hus o IQ

Det är inte utan att man blir lite sugen på att kolla Hemnet dessa dagar. Huspriserna rasar står det överallt. Men inte i Lund vad jag kan se. Som tur är trivs vi så himla bra där vi bor och det verkar inte som att risken för att bli utkastade är så stor heller. Andrahand är ju lite tricky… Men även om lägenheten är liten så har vi det jättemysigt. Mitt skrivbord står i en liten alkov med bästa utsikten, till vänster, till höger och nedåt, både dagtid och vid solnedgången:

En helt annan sak. Har sett på några andra bloggar, tex Kristinas blogg, att man kan göra intelligenstest på nätet. Då tänkte jag, vad kul det skulle vara att visa upp ett IQ-test som säger: Stina, du är ett geni! Mensa wants you!! Istället fick jag: Ditt resultat är för lågt för att mäta, eller något sånt…! Maximalt 120 i IQ, ”sannolikheten för att du kan bli medlem i Mensa är liten”. Stängde ner fönstret illa kvickt, så jag kommer inte ihåg exakt vad det stod. Blä. Blev skitstressad under testet och kände hur tävlingsinstinkten tog över allt. Min gamla goa devis ”Jag ska vara bäst av alla!” smet ut från sitt gömställe. Istället blev jag medioker… brrr… får rysningar av det där ordet.

Hahaha! Gjorde precis ett annat test på Illustrerad vetenskap. Kunde väl inte acceptera förra resultatet. Och så hamnade jag istället i kategorin HÖG på 121 poäng! Skam den som ger sig. Tydligen är genomsnitt för en Phd-student 125, så nu lägger jag alla såna planer på hyllan. Skönt! 🙂 Men MEDIOKER, det är jag INTE! Ha!

Och såhär i efterhand, när jag läser igenom vad jag skrivit så inser jag att båda testerna gav nästan samma resultat ju… Jag är nog inte så bright i alla fall… Men jag fick i alla fall 128 på ordtestet och det är det enda som räknas, så det så.

En sak till: rösta på nyorden!! Än så länge leder … nä det tänker jag inte säga! Om ni inte vet vad orden betyder, så gå in på Språktidningen och Språkrådet och kolla! Där finns massa roliga ord!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s