Brrr….

Snön och med den vintern har kommit ända ner till Skåne. Men jag är ju inte redo än! Jag vill inte frysa! Tack och lov att man är student så att man slipper tvingas ut den tidpunkt som är den kallaste: rusningstiden. Så här ser det ut utanför fönstret just nu:

vinter1

Inspirerad av E som jag träffade igår gick jag upp redan kl 8 imorse, samt har utarbetat ett schema för dagen. Så fort jag har donat färdigt med bloggarna och håret har torkat sticker jag ut och handlar. Mycket behövs eftersom jag hållit mig inomhus alldeles för många av veckans dagar. Sen sätter jag igång med uppsatsen på allvar. 10-minuters pauser får avnjutas med kaffe eller te varje heltimme. Enkelt, eller hur?

På tal om kaffe: igår fick jag finfin leverans av nyrostat kaffe från Indonesien, endast 3 dagar gammalt! Jag hade önskat att det inte var malet eftersom jag numera har egen kaffekvarn, men tydligen förstörs aromen på något sätt under resan … vet ej riktigt hur dock. Kan det vara den elaka x-ray röntgen som ställer till det? Förr var det filmrullarna, nu är det kaffebönorna. I vilket fall som helst smakar kaffet gudomligt! Jag lyckades få rätt dosering med en gång, men jag ska definitivt prova att dosera på olika sätt nu i början för att få fram den perfekta mixen. Först smakar kaffet som vanligt, men eftersmaken som man belönas med om man håller kvar drycken i munnen lite extra är djup, bultande och plötsligt befinner man sig mitt bland kaffebuskarna på Java. Det är sant! Jag bjuder in alla att komma hem till mig och prova! (Fast inte idag för då spräcker jag schemat redan på premiärschemadagen.)

aroma

aroma-o-norris

(Lägg märke till produktionsdatum längst ner på paketet!)

Annonser

7 thoughts on “Brrr….

 1. hej igen! Lilla Svea är 1 år och 5 månader, blandras mellan huskatt och manx. Hon är vår lilla bäbis 🙂
  Roligt att du skrev i min blogg…jag är så ny i bloggvärlden, så jag blir fortfarande helt till mig när någon skriver 🙂 Så tack så mycket för det. Ha en trevlig helg! På återseende 🙂

 2. kaffeimportör? hur smakar indonesiskt kaffe jämfört me annat…

  hörde om nån som rostade kaffet själv på en braspanna i ugnen ska testa det nån dag :o)

 3. Stina!

  Det verkar svårt att få in ett cocktailparty innan julen så vi kanske ska vänta till januari. Vad säger du? Jag kan nog inte komma till Bälinge men vi kanske kan ses och ta en fika någon dag? När passar det dig? Jag skulle kunna träffas en eftermiddag på måndagar, tisdagar eller fredagar. Något som funkar? Sophie får gärna komma med, hade varit jättekul att träffa henne också. Har sett henne gå förbi oss med sin vovve ett par gånger. Även helger hade kunnat funka om det är bättre, dock är jag uppbokad en hel del.

  Kram Frida

 4. Svar till den anonyme! 🙂
  Indonesiskt kaffe är lite syrligare har jag fått för mig. Ska nog ordna en kaffeprovning i vår så kan man jämföra lite olika. Hoppas jag får tid till det då!
  Att rosta i ugnen hade varit väldigt roligt att testa! Finns gott om kaffenördsbloggar på nätet där de ge massa bra tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s