Bannor av ställets huvudfrisör

Idag fick jag bannor av min frisör. Egentligen är hon väl inte ”min” frisör – om jag ”har” en frisör så klipper hon inte mitt hår idag utan lär norska barn att åka skidor (hur kan man inte åka skidor när man bor i Norge?). Och inte var det ”min” vanliga frisör heller, hon som har en gudomligt fin katt med lång vit päls. Nej, det var ställets huvudfrisör (har jag fått för mig).

Nåväl, ställets huvudfrisör bannade mig. Ett halvår sedan jag klippte håret senast? Försökte få din mamma att klippa ditt hår? (”Heder till din mor!”) Inpackning bara en gång i månaden? SKÖLJER håret varannan dag och tvättar det varannan dag?? Jag tror att jag har begått många misstag den senaste tiden. En närbild av Kristina Lugn flashar framför ögonen på mig, som om det var jag som fått den migrän som ”min” frisör faktiskt hade idag. Men ställets huvudfrisör muntrade upp mig med att ”nu är det fint igen”. Syndernas förlåtelse! Ja, att gå till frisören är lite som en bikt. Vem berättar man annars för hur man misshandlar sitt hår? Huvva…

Som brukligt är diskuterades allt mellan himmel och jord. Och de fyra ögonen som möttes i spegeln insåg för varje åsikt som yttrades att vi lika gärna kunde komma från två olika planeter. Huvudfrisören från någon spännande, vacker, snabbtroterande planet, och jag från någon långsam, nästintill osynlig planet som verkar rotera i en helt annan bana än de andra planetkompisarna. Stina = Pluto?

Ställets huvudfrisör ställde sig frågande till dels Kitty Jutbring, dels bloggar. Varför blogga? Varför skriva dagbok påinternet? Och det här med att lära känna folk på nätet – varför inte träffa folk IRL? Naturligtvis sa hon inte IRL, men det var det hon menade.

”Personliga möten är det mest spännande som finns.”
”Men de möten jag upplever tack vare bloggen skulle jag aldrig fått uppleva utan bloggen.”
”Kommunikation bara genom e-mail, sms, bloggar är alldeles för kortfattad, för lätt att missuppfattas.”
”Jag blir alltid missförstådd vid muntliga samtal. På bloggen, och i all skriftlig kommunikation har jag möjlighet att få fram det jag vill få fram, utan missförstånd.”

Jag har funderat mycket på vårt samtal, och jag tror att hon har rätt. Personliga möten är gravt underskattade. Interaktion mellan människor är det som är det mest unika – det som kan förändra världen helt enkelt. Vad tror du? (Om du orkat läsa så här långt!)

det-ser-ljust-ut2

Jag, på en bra hår-dag. Jag skulle ha fått en applåd av huvudfrisören.

Annonser

5 thoughts on “Bannor av ställets huvudfrisör

  1. Jag tittar på bilden men har svårt att föreställa mig ett naturligt scenario med hängslen i förgrunden och kostym i bakgrunden.

    Menar du att digitala möten inte är personliga? Jag är övertygad om att du är precis samma person när du skriver som när du pratar. Förmodligen är utbytet mer genomtänkt när det sker via text också. Interaktion IRL sker i fler dimensioner och går nog inte att rättvist jämföra med kommunikation över nätet, men att säga att endast IRL-möten kan förändra världen (om jag tolkade vad du skrev rätt) är att gravt underskatta text.

  2. Personliga möten i levande livet är väl det bästa och häftigaste tycker jag nog. Men, på bloggar och nätet överhuvudtaget kan man möta människor man aldrig annars skulle stött på. Och en vacker dag kanske dom hoppar ut ur datorn och blir ett livs levande möte, en person i det ”riktiga” livet. Och det är häftigt…! 🙂

  3. Jag behöver nog inte skriva detta efter som du vet Stina. Trots det så skriver jag här, jag vill hellre möta personer än blogga med dem. Troligen beror det på att jag är i en annan generation plus att jag vill se människors reaktion i ett samtal. Idag har jag haft ett sådant möte och hela dagen känns mer meningsfull. Blogga på ni som tycker det är kul och intressant men glöm inte att möta folk. Känslan i ett möte går inte beskriva den måste kännas.

  4. Jo, jag har svarat på alla kommentarerna även om det inte märks här. Detta var före den stora kommentarsrevolutionen som innebar att alla svarskommentarer är dubbla. En på egen blogg, en på den andra bloggen.

    Kändes av någon anledning viktigt att påpeka detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s