Juli 2008 enl stina – Kanada

Och hur jag ska kunna välja mellan bilderna och berätta om vår resa på ett sätt som inte kräver ett större tålamod än vad ni läsare kan tänkas ha, är svårt att veta. Men jag får göra ett försök. Ett steg på vägen är att dela in denna månadsrecap på tre olika delar: Kanada, SF Bay Area och New York City. Här kommer Kanadadelen.

Månaden började med att jag panikartat försökte få ordning på det kaos som rådde på mitt skrivbord, inför den månads semester jag hade i juli och början på augusti. Ett projekt som var dömt att misslyckas. Stressen satte klorna i mig och släppte inte taget förrän en vecka in på semestern. Vid det laget hade vi hunnit ta oss till Edmonton, Kanada, så smått börjat lära känna min pojkväns avlägsna släktingar som vi bodde hos där, samt avverkat en campingresa till Klippiga bergen. Men därefter var det bara att njuta av resan.

klippiga-bergen

Från början var det meningen att jag och H skulle hänga med H’s kusin och hennes man till Kanada, mest som tolkar, men pga olyckliga omständigheter så fick jag och H resa utan ytterligare resesällskap. Det fungerade dock utmärkt. H’s kanadensiska släktingar är guldklimpar till människor och vi kände oss som hemma direkt. H’s morfars bror Lars emigrerade från Härjedalsfjällen till Chicago omkring 1930, arbetade som målare, träffade sin blivande fru Dorothy (som också hade svenska anor), lärde sig engelska, och fick tre söner. På 60-70-talen hade hela familjen successivt flyttat till Edmonton i Kanada där de drev ett tryckeri ihop.

hike1

På väg uppför ett berg med utsikt över Maligne Lake.

Campingtrippen till Klippiga bergen var helt fantastisk. Vi hyrde en Jeep och släpade med oss all sköns campingutrustning som vi fick låna av vårt campingrutinerade värdpar. Vi campade dels på Pocahontas, dels på Wapiti campground. Under resan fick vi se 9 björnar och björnungar, en coyote, flera stycken rådjur och caribou – mellanting mellan älg, ren och hjort, flera stycken glaciärer och vattenfall. Vi badade i hot springs, vandrade uppför ett ”berg”, tältade i ett tält från 60-talet och upplevde en snöstorm den 10 juli.

medicine-lake

Medicine Lake

hugga-ved

Jag hugger ved på Pocahontas campground

Väl ”hemma” i Edmonton igen var vi på ett 40-årskalas, besökte världens största köpcentrum Edmonton Mall, såg massor av bisonoxar, och tillbringade natten i familjens egenbyggda cabin mitt ute i vildmarken.

badpalats-i-edmonton-mall

Badpalats i Edmonton Mall

cuban

Cuban from Cuba

fast-i-regn

Fast i regnet

Fler bilder från resan finns på Galleri Nordamerika.

Annonser

4 thoughts on “Juli 2008 enl stina – Kanada

  1. Frikyrkorna står som spön i backen i Örkelljunga. 🙂
    Ja, de där bergen var underbara att vandra i också. Inte för att vi provade på någon av de branta, men det räcker med ett ”enkelt” berg för att få fin belöning!

  2. Mysiga kort.
    Tack, det är mycket kvar arr göra. Tänker dock (som du vet) göra den perfekt. Jag skall satsa på nästa och tävlingen för fullt nästa år. Vi får se hur det går med en halvkass bok!:))
    Intrigerna behärskar jag någulunda, men gud vad jag är slarvig. Har läst kap 1-5 högt för mig själv, vilken skrattupplevelse. Bra att göra så.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s