Livsyttring och släktträd

Första dagen på nya jobbet avklarad! Förutom att jag varken fått dator, telefon, passerkort eller anställningsnummer än så har allt gått bra. Fått lära mig en hel del nytt, blivit påmind om en del gammalt och känt igen ganska mycket från mitt förra jobb. Eftersom jobbet handlar om design och patent, nya mobiler och tillbehör, är det allra mesta vi pysslar med top secret. Mer hemlig än vad jag är nu kan man alltså inte vara. Men jag kan berätta att … nej det kan jag inte … nej inte det heller … Whatever.

I fredags var jag på begravning. Det var strålande vackert väder,vilket speglade den kära gamla damens sista år i livet väl – äntligen hade hon fått välja själv var hon skulle bo, vem hon skulle umgås med och var hon skulle resa. Första gången i ett flygplan som 88-åring, spatserade i Nice som vilken världsmedborgare som helst. Jag blir varm. Av solen och av livet som tar underliga vägar.

Och så sitter jag där i kyrkan igen… Lyssnar på prästens ord och sörjer att han inte talar till mig. ”Gud välsigne dig och låter sitt ansikte lysa över dig.” Nänä, mitt ansikte blir knappast upplyst, en hedning mitt ibland de rättrogna. Men hallå. Jag vill ju också bli välsignad. Jag vill också sjunka in i en tro som ger mig en mening med livet utanför min kropp. Något som är större än min egen sfär, mitt ego – en världsbild som visserligen är grovt förvriden men ändock, kanske just därför, så vacker och meningsfylld. Missförstå mig inte, jag ser visst en mening med livet. Jag tycker visst att världen är vacker. Jag har inga problem med att naivt älska min nästa. Det är bara mig själv jag vill komma ifrån ibland. Religion, meditation, hypnos – det kvittar. Hmm. Jag tror att jag behöver det här jobbet mer än jag tror…

Jag gjorde även ett släktträd i helgen. Det största jag gjort till någon annan, och det första jag kommer att ta betalt för. Tycker ni att det blev fint? (Av hänsyn till trädets huvudperson har jag valt att sudda lite…)

slakttrad

Annonser

5 thoughts on “Livsyttring och släktträd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s