Lunds kulturnatt

Nej, jag tillhör inte dem som är besvikna över att Lund inte blev kulturhuvudstad. Det finns många anledningar till detta som jag inte tänker gå in på, men det viktigaste nu är att Lund håller kvar känslan av detta tillnyktrande, denna iskalla dusch av uppvaknande och sätter igång med att bli en kulturstad istället.

Igår kändes det därför bra. Kulturnatten var fin på många sätt och vi utnyttjade dagen till fullo för en gångs skull. Främst såg vi till att besöka alla institutioner som annars bara besöks av sina egna studenter. Bland annat var vi på Geocentrum, Astronomicentrum, Zoologiska muséet. Vi besökte även Skissernas museum, växthuset i Botan, vi gick på spökvandring genom stan samt experimenterade på Fysicum tills de till slut samlade ihop allt flytande kväve, ihoplimmade spagettitorn och slagorgeln av plaströr.

Fyra kanske inte så representativa bilder från Kulturnatten…

Nästa år ska vi försöka hinna med teleskoptitten på Astronomicentrums tak (vi gjorde planetarievisningen och fick lära oss ”allt” om stjärnornas öden och hur det känns att nästan få nackspärr under en stjärnhimmel), Natt på zoologiska muséet (låååång kö), fler musikupplevelser och färre fysikexperiment. I veckan som kommer ska jag även försöka hinna med några av Fantastisk filmfestivalens filmer och gå på Kulturens utställningar. Men idag blir det nog cykeltur till Lomma istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s