Bokmässan is the shit

”Bokmässan is the shit” går inte att översätta med ”Bokmässan är skiten”. Snarare ”Bokmässan slår det mesta med hästlängder”, eller ”Bokmässan är galnare, roligare, stressigare, häftigare, mer intressant, mer kändistät, mer utmanande, mer påfrestande än många andra grejer man kan hitta på sista helgen i september”.

Bilderna jag lägger upp är tyvärr av lite sämre kvalitet eftersom jag, som tur var, lämnade stora kameran hemma. Bilderna är därför tagna med min Ixus 70. Får vara Good enough, som Elizabeth Gummesson skulle sagt. Eller ojämställt och orättvist, som Gudrun Schyman skulle sagt, eftersom en man utan problem hade orkat släpa omkring på det TUNGA objektivet.

GudrunGudrun pratar om alkoholism och återkommer till genusperspektivet
om och om igen, till publikens stora förtjusning.

När jag då dessutom får träffa ”mina” goa göteborgare samma helg kan man inte vara mer än nöjd. Jag fick gå på after work, sjunga tills jag blev hes (är fortfarande hes), dansa hur mycket jag ville, och prata prata prata.

Om man då inte heter Stina. Som jag heter. Efter en enormt lyckad helg på alla sätt och vis går jag istället och grämer sig över de böcker som inte blev köpta, de fynden som inte blev hittade, de seminarier, föreläsningar, bokuppläsningar som inte blev lyssnade på. Typiskt mig.

Därför är jag särskilt glad över köpet av boken om känslor som ska reda ut röran i huvudet. Det ser jag fram emot. För där finns kanske en lösning på detta problem. Här är Anna Kåver, författaren till Himmel, helvete och allt däremellan, precis innan hon tar sig an min bok.

AnnaAnna Kåver framför Billy-bokhyllor som du aldrig sett dem förut. Eller?

Återkommer när jag har mer att berätta om min känsloröra, min kamera, Jan Guillou, Jonas Karlsson och Lars Winnerbäck. Får bli ett inlägg om killarna nästa gång. För jämställdhetens skull. Och nöjdhetens.

Annonser

2 thoughts on “Bokmässan is the shit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s