Förväntan

Jag och favoritbaskern går med raska steg hem från jobbet. Medvinden och solstrålarna ger oss en skjuts framåt. Vi njuter av de varma höstfärgerna och önskar att kameran alltid hängde runt halsen. Vi lyssnar på Kate Bushs skiva ”Aerial”, jag och baskern. Sunset rullar in och jag ryser. Kanske gör baskern det också. Jag är för upptagen av musiken och skönheten runt omkring mig för att uppmärksamma det i så fall. Jag uppmärksammade i alla fall inte min jobbtelefon som ringde i fickan.

Kates röst är som honung för min själ. Det spritter och pirrar i kroppen för jag vet att snart kommer den mjuka melodin avlösas av ett medryckande och glädjefullt staccatosolo av den akustisk gitarren som avvaktat tålmodigt. Jag ler stort mot den mötande trafiken och baskern skrattar tyst. Nu är vi snart hemma och leendet stannar kvar på läpparna under hela kvällen. Förväntan är min och baskerns favoritkänsla.

Äppelpäppel

Annonser

4 thoughts on “Förväntan

  1. Härligt text och underbar bild! Jag, som är en sucker för kort skärpedjup, gillar särskilt att det bara är det närmsta äpplet som är skapt. Jättefin komposition också! Vad har du för bländartal här?

  2. Alla borde sätta sina tankar på pränt som du, tänk vilka skatter vi upplever varje dag i tanken. När jag tittat-läst färdigt här måste jag gå för att ta ett av dessa goda äpplen och tack för att äpplet är skarpt inte mina händer.

    • Det är precis det som jag vill uppnå i mitt skrivande – att fånga tanken som annars bara svävar iväg och sakta men säkert glöms bort. Om alla kunde formulera sina tankar i skrift tror jag att många problem skulle kunna lösas mycket enklare. Försöker bidra till en bättre värld helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s