V som i vinkel

vinkel

Idag var jag och min kompis Eva på utställning av Goodwin på Kulturen. Gamla bilder i svartvitt på bland annat Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Okänd kvinna och Okänd man med mustasch. Tyvärr inga ökända män, men däremot en hel del prima ballerinor. Vi kunde inte riktigt komma fram till vad för ny kunskap om fotografi som vi skulle kunna ta med oss. Så vi gick helt sonika bara därifrån.

Därför styrde vi stegen till Kreativator – om du som läser detta bor i lundatrakten och har behov av kontorsplats så hör av dig till dem!

Ikväll är det lugn hemmakväll. Vi har precis avnjutit en gryta med klyftpotatis – receptet hittat på Kryddburken. Gottgott.

Favoritgryta med rödvin

 

Annonser

4 thoughts on “V som i vinkel

 1. Så coolt med vinkeln! Och tack för länken till Kreativator, den uppskattas verkligen! =) Sen är det ju tusan om vi inte skulle hitta den där hoppande ballerinan, men vi får se… =)

  • Tack Eva! Ja du, den hoppande ballerinan… Om det är någon här som vem vem fotografen är som tagit en mycket känd och klassisk bild på en ballerina som hoppar över en vattenpöl på en ganska sjaskig bakgård, så tipsa gärna!

 2. Snygg bild från Lundagård! Och apropå Kungshuset; vi är väldigt glada för* att vi får vara kvar, även om det inte är det mest praktiska hus som existerar. Men det är viss skillnad från t ex gamla Humanisthuset. 😉 Läser nu kognitiv neurovetenskap, vilket är fascinerande om än inte alldeles lätt för en språkvetare. Biologi! Kemi! Elektriska signaler! Fast jag tycker sådant är kul; har gjort ända sedan högstadiet.

  Jag såg att du svarade på min kommentar; ska se om vi ska fortsätta konversationen där eller som du skrev ta det över en kopp kaffe eller dylikt. Jag skulle gärna vilja träffa gänget på Bishops igen, så om du hör något så vet du att jag är intresserad.

  (* Svenskt språkbruk är ingen som helst hjälp om man tvekar inför valet mellan ”glad för” och ”glad över”. Bah, humbug! *g*)

  • Ah, så du sitter i Kungshuset! Och får vara kvar? Vad roligt. Känns så märkligt om det inte skulle finnas studerande studenter i ett sådant historiskt viktigt hus.

   Svenskt språkbruk ja… när man är i valet och kvalet och ens automatiska magkänsla för syntax och flerordsbegrepp försvunnit spårlöst är det så att man blir tokig när uttryckslagboken ger fler än ett förslag. De borde ha en komprimerad version som bara innehåller måste-formuleringar…

   Bishops it is! Ska höra med de andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s