Gratinerad aubergine med nötter

Idag har vi njutit av aubergine för första gången i vårt nuvarande liv. Jag hittade receptet i Sydsvenskans söndagsbilaga i november någon gång: valnötsgratinerad aubergine.  Tror det var sista söndagen på vår prenumeration. Nu har vi fixat en ny prenumeration med studentrabatt – att vi inte har tänkt på att vi har en student i familjen förut! 899 kr per år, inte så dåligt. Och gott var det också.

Annonser

4 thoughts on “Gratinerad aubergine med nötter

  1. Istället för valnötter blev det hasselnötter och mandel. Pumpakärnorna som jag tog fram för fotot åkte in igen av någon anledning. Färska persiljeblad hade jag inga, så det blev frysta och finhackade sådana. Och kycklingen fick göra sällskap på tallriken.

  2. Hej Stina!

    Har du aldrig provat aubergineröra? Det är det godaste som finns! Grilla en aubergine i ugnen ca. 20 min. Gröp ur innehållet och mixa det med ca. 1/3 creme fraiche. Smaksätt med pressad vitlök, salt, peppar, citron och paprikapulver (och kanske lite chilli). Låt röran svalna! Den är gudomligt god till t.ex. kyckling.

    Kram Frida

    PS. jag hittar inte bilden på din klänning. Var ska jag leta? DS.

  3. Nu hittade jag den! Har klickat på ”vårt bröllop” hur många gånger som helst förut utan att det hände något. Jättefin klänning, den ser ut att passa dig perfekt!

    Kram F

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s