James Randi i Lund

Den 17 juni kom James Randi till Lund och pratade inför ett fullsatt Palaestra. Det var mycket intressant. Randi har gjort sig känd för att avslöja människor som säger sig besitta övernaturliga krafter, men började sin karriär som utbrytarkung och illusionist. Mer information om Randi finns på Humanisterna Syd och Föreningen Vetenskap och Folkbildning. (Sök på VOFs hemsida efter mer information och artiklar om Randi.)

Under föreläsningen ägnade sig Randi bland annat åt att överbevisa homeopati, till exempel genom att visa hur det går till när homeopater spär ut de aktiva substanserna i sina mediciner till den grad att det i stort sett bara finns kvar vanligt vatten. Men tack vare att medicinen klassas som homeopatisk kan de sätta ett högre pris, och åtminstone i USA, slippa betala så mycket i skatt. Se bilden med nollorna för utspädningsfaktorn.

I väntan på att föreläsningen ska sätta igång

I väntan på att föreläsningen ska sätta igång

Randi med fejkade glasögon – för illusionens skull

Homeopatisk effekt?

Randi överdoserar homeopatisk medicin som ska tas om man har sömnproblem, och som innehåller utspätt koffein. Han varken somnade eller blev överenergisk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s