Favoriter

Den senaste tiden har jag äntligen känt för att återuppliva bloggen och det är ju verkligen på tiden. Det har varit lite för mycket på gång i mitt liv så det har helt enkelt inte funnits tid. Men nu är jag mammaledig och kommer förhoppningsvis att vilja skriva lite då och då, och framför allt ska kameran fram igen. Hoppas på att köpa en Canon G11 som jag tror kommer vara lättare att ta med mig vart jag än går.

Men en minst lika viktig anledning till att börja blogga igen är att jag har fått pris av Vildängel! Så glad och stolt jag blir över att Emm herself vill läsa min blogg!

I priset ingår att svara på några frågor, så here goes …

Varför började du blogga?
Som jag skrev i mitt allra första inlägg den 22 september 2008 så började jag blogga i terapeutiskt syfte. Att kunna skriva av mig och formulera allt det som snurrade i huvudet. Främst inte för att diskutera det med andra och få feedback från läsare, men det har senare kommit att bli viktigt det också. När man skriver bara för sig själv så blir texterna ofta sämre. När jag vet att andra, för mig både kända och okända människor, kommer att läsa, så tar jag det på lite större allvar. Texterna blir bättre skrivna, och jag lyckas komma fram till saker och ting istället för att bara svamla fram ofullständiga meningar som inte leder till någonting. Därutöver har fotobloggandet gett extra fotoinspiration och en vilja att ta bilder av bättre kvalitet.

Vilka bloggar följer du?
Inte så många som förut. När jag knappt hade tid att träffa mina vänner så blev listan över olästa blogginlägg ett stort stressmoment. De bloggar som hållt sig kvar på listan är: Vildängel, Fridas författardrömmar, Liolejs bokblogg, och ett gäng fotobloggar (se bloggroll till höger). En ny blogg som jag börjat följa, med anledning av mitt nya barnintresse, är Sagogrynet. Bra fråga – nu fick jag chansen att städa upp i min blogglista här på bloggen!

Favoritfilm?
Detta är däremot en lite svårare fråga. Jag ser väldigt sällan om filmer och jag har sett så många bra filmer att jag omöjligtvis kan ha en favoritfilm. Som tur är så skriver jag upp alla filmer jag ser så jag slänger en kik i listan … och där hittar jag följande: The Shawshank Redemption, Kvarteret Korpen, Maria Larssons eviga ögonblick, Get him to the Greek, Parfymen, Fight Club, Office Space, Vikarien (för att jag känner Folke Silvén), Into the wild, Ed Wood (klicka för att läsa att jag visst har favoritfilmer OCH ser om filmer… hehe…), Cinema Paradiso, Psalmer från köket, Life of Brian, etc. etc. Orkar bara gå tillbaka till 2008 och då har jag inte ens med alla de filmer jag såg när jag var med i Filmstudion, som t.ex. Il buono, il brutto e il cattivo, Coffee and cigarettes, Mulholland Drive, etc. etc. Nej, nu orkar jag inte mer…

Vilka länder drömmer du om att besöka?
Jag har en dröm om att åka till en karibisk ö, typ Franska Guyana eller Bonair, och bosätta mig där temporärt. Lära mig spanska/franska/portugisiska, jobba som hotellreceptionist (eller med mitt eget företag), bättra på fräknarna och lära mig längta till Sverige igen. Costa Rica skulle vara okej också.

Sådärja, då var det klart! Nu är det min tur att ge ut detta bloggpris. Eftersom jag fått det av Vildängel så kan jag inte ge det till henne. Och förutom henne så vill jag bara ge det till en annan person: Fridas författardrömmar – för att jag är så grymt imponerad över Frida som blivit utgiven författare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s