Inuti en amningshjärna

När jag är virrig, glömsk och okoncentrerad brukar jag skylla på min amningshjärna. Före Emmys födsel var det graviditetshjärnan som fick agera syndabock. Lätt desperat kände jag hur dåligt jag följde med i politiska diskussioner, jobbsnack och allmänt socialt umgänge och tyckte det var skönt att ha något att skylla på.

Men faktum är att jag har aldrig varit så fokuserad och observant som nu. Ett pip från Emmy och jag är där, redo att lösa vilket problem det än må vara. Ofta vet jag direkt vad som är fel och snart är det frid och fröjd igen.

Fokus innebär att jag för första gången i vuxen ålder lyckas leva i nuet. BVC-tiderna och några enstaka inbokade fika-träffar och promenader med vänner och mamma-kollegor ramar in våra dagar som i övrigt mestadels består av hemmamys. Nu nu nu och ibland några nostalgiska återblickar på när Emmy var ”liten”.

Fokus innebär också att överblick och helhetsgrepp får ge vika för nuet och direktverkande problemlösning. De rutiner vi har är Emmys egna och länge var det svårt att se mönstret. Det gör man inte när fokus ligger på nuet. Eftermiddagen vet inte vad förmiddagen fick uppleva. Där får fokus hjälp av ständig sömnbrist alternativt av den frekvent avbrutna nattsömnen.

I sällskap med min amningshjärna spelar de politiska diskussionerna och jobbsnacket ut sin roll. Det sociala umgänget tål nog ett visst mått av ”virrighet”. För amningshjärnan vet vad som är det viktigaste, var strålkastarljuset ska riktas. Med hjälp av den känner jag mig skarpare, mer tålmodig och mer fokuserad än någonsin.

image

Annonser

One thought on “Inuti en amningshjärna

  1. Jag läser så gärna vad du skriver, ditt sätt att uttrycka vad du känner gör dig till en mycket bättre ordtolkare än många författare. Efter 2 veckor med näsan i böcker av allehanda slag så förstår jag dina tecken bättre, kan det vara gener eller, ser alltid fram emot att läsa dina texter. kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s