En acceptabel sömnsituation

Jag läser vidare i Somna utan gråt …

Innan vi väljer vilka lösningar som passar oss och ska ingå i den stora Sömnplanen ska man lära sig mer om sömn, föra sömnlogg ett dygn för att veta hur barnet faktiskt sover, samt bestämma sig för ett realistiskt mål med planen. Vad är en acceptabel sömnsituation för oss?

Detta är viktigt eftersom det kanske inte alltid är sova-hela-natten-i-eget-rum som är idealet för alla familjer. Vår lilla tok har inte ens ett eget rum, och hon börjar dessutom bli för stor för den fina spjälsängen hon väldigt sällan sover i.

På dagen kan vi visst lägga henne i sin säng, men att hålla på och flytta henne upp och ner i sängen nattetid, om vi nu ska fortsätta med nattamningen, vet jag inte om vi vill.

I första hand vill jag bara att hon ska få sova hela natten utan att vakna varje timme för att amma. En eller två amningar per natt skulle vara helt okej för mig. (Faktum är att detta är det normala för barn i hennes ålder.) Då kan vi fortsätta med samsovningen ett tag till.

Och när det väl lyckats kan det vara dags att börja lägga henne i egen säng, i förhoppningsvis både en ny säng och en ny lägenhet där en sådan större säng faktiskt får plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s