Stina & Co.

Jag: Lundabo, översättare, språkkonsult, ständig student, släktforskare, amatörfotograf, egenföretagare, språkpolis, kattägare, bloggare och 30 år.

Jag driver en enskild firma som erbjuder tjänster inom översättning och språkgranskning, samt släktforskning. Jag håller även fotokurser och utför fotografering på uppdrag.

Se min hemsida jkblom.se för mer information om företaget (än så länge dåligt uppdaterad, men det kommer…)

Vid frågor, förslag, obarmhärtig krtik etc., mejla mig på stinabloom(at)gmail.com.

Norris och Tesla som huserar hos oss är två fina katter. Sedan de kom till oss som kattungar sommaren 2007 har de lärt sig vad de heter och fått se världen: Östersund, Storsjö i Härjedalen (där de fick vara utekatter för ett tag), Båstad, Malmö och Lund, och sist men inte minst – bästa kattpensionatet i Förslöv. Inte syskon. Olika som natt och dag.

Tesla är en mycket social katt som mest vill leka, gärna på nätterna. När man sitter och gör viktiga saker (som skriver på sin blogg och ibland även på uppsatsen, och kanske till och med JOBBAR) hör man ofta ett litet, sött, frågande, ljust mjau nere i höger ögonvrå (jodå, man kan höra i sin ögonvrå). Där står Tesla med sin favoritleksak för stunden vid tassarna. Oftast är det tygräkan. Om man då ignorerar kattstackarn så upprepar hon sitt mjau ett antal gånger, lika sött, för att sedan ta i med hårdhandskarna med ett uppfordrande MJAU! Så kan man välja att antingen bli biten i tårna, eller leka.

Norris är en sovkatt. Och matkatt. När Tesla tänker ”leka!”, tänker Norris ”mmm… är det makrill/lax/kyckling/ost/smör (etc) jag doftar?” Såvida hon inte sover ovanpå garderoben, i en låda, i handfatet eller egentligen vilken annan plats i lägenheten. Hon är ganska pratglad också. Förutom när hon vill suga på örsnibben. Då är hon bara jobbig. Fast söt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s